Babiččina bramboračka

V zimním období se u nás bramboračky vaří vždy pořádný hrnec. Přijde k chuti určitě i vám, až se budete vracet promrzlí z vycházky nebo z lyžování.


4.0571x
60 min
76×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
5 lžicmáslo
8 ksbrambory
3 lžičkymajoránka
0.3 ksceler
4 lvoda
3 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
3 lžícehladká mouka
2 hrstěsušené houby
2 kostkymasový bujon
0.5 lžičkymletý černý pepř
3 lžícepolévkové koření
8 kuličekcelý černý pepř

podle chuti

petrželka

Postup přípravy

Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí. Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme. Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme. Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí. Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem. Tip: Vegetariáni nahradí masox jiným bujonem. V nejlepším případě bujon vynecháme a použijeme vývar.


Další skvělé recepty z brambor


Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem


Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!


Recept


Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu


První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.


Zahřejte

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.