1 kg | cukr | |
1 l | voda | |
5 ks | citron | |
25 ks | květ černého bezu |
Nasbírané květy bezu namočíme v převařené vodě, která musí být vychladlá a necháme 24 hodin máčet. Druhý den bezinkovou šťávu přecedíme přes plátýnko, přidáme všechen cukr a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Z citronů vymačkáme šťávu a přidáme ji do oslazené šťávy. Bezinkovou šťávu nalijeme do vymytých a osušených sklenic, skladujeme v temnu a chladu. Nesterilujeme. Foto: Pixabay.com
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Bez černý neboli bezinky: Znáte jeho léčivé účinky?
Černý bez je snad nejuniverzálnější léčivou bezrostlinou s prastarou tradicí. Neměl by rozhodně chybět v žádné domácnosti. Staré přísloví říká: "Před heřmánkem smekni, před bezem klekni."
Autor:Katynka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena