Pokud je vaše letošní úroda švestek více než štědrá, nákyp či švestkové knedlíky už nemůžete ani vidět a do mrazáku se nevejdou, vsaďte na zavařování! Jednoduchý a lahodný švestkový kompot přijde k chuti kdykoliv!
Jak upéct nejlepší švestkový koláč: Vyberte si, bude to kynutý, litý nebo křehký?
Švestkový koláč si často spojujeme s dětstvím a babiččinou nebo maminčinou kuchyní. Šťavnatost a lahodná chuť švestkové buchty typicky s máslovou drobenkou patří mezi neodolatelné dezerty. Jaké jsou nejčastější typy švestkových koláčů a jak dosáhnout dokonalého výsledku?
Jak využít švestky na maximum?
Švestky jsou oblíbeným ovocem pozdního léta. Sklízíme je v sadech i v zahradách, dají se pořídit i na trzích. Se švestkami můžete v kuchyni doslova kouzlit, jsou chutné, mají krásnou barvu a také široké uplatnění. Díky nim si připravíte lahodný moučník nebo zavařeninu a zároveň prospějete svému zdraví.
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.
Autor:Veronika




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena