Babiččin štrúdl

Jednoduchá příprava dobrého štrůdlu - rada pro zpracování jablek. Štrůdl je vhodný na stůl při každé příležitosti.


3.7250x
60 min
15×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
6 lžicmléko
1 balíčekprášek do pečiva
15 dkgcukr moučka
45 dkghladká mouka
12 dkgtuk (Hera)

na potření

1 ksvejce

nádivka

jablko
4 lžícerozinky
2 lžícesekané vlašské ořechy
1 balíčekskořicový cukr

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu. Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut. Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

Vyberte si i z dalších receptů na štrúdl

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena