Tradiční velikonoční beránek nesmí chybět na svátečním stole – nadýchané těsto s vůní vanilky a citronu je snadné na přípravu a zvládne ho každý. Tento hrníčkový recept zaručí, že váš beránek bude krásný i výtečný!
Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je symbolem svátků jara a nechybí na svátečních stolech. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Na konci článku si můžete dát velikonoční kvíz a vyzkoušet tak své znalosti!

Jak upéct dokonalé piškotové těsto: Nejčastější chyby a jejich řešení
Piškotové těsto je sice jednoduché na přípravu, ale vyžaduje pečlivost a správnou techniku. Stačí malá chyba a místo nadýchaného dortového korpusu vznikne hutný, nebo naopak propadlý moučník. Pojďme se podívat na nejčastější problémy a jak se jim vyhnout.

Autor:Veronika




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena