Babi Ketjap

Výborný pokrm z Indonésie.


5.05x
45 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
2 lžíceolej
sůl
40 gmáslo
1 špetkamletý bílý pepř
1 lžičkaškrobová moučka
800 gvepřová krkovice
300 gbílé hlávkové zelí
4 lžícetmavá sójová omáčka
1 svazekpetrželka nebo nať celeru
40 gčerstvý nebo sušený zázvor

podle potřeby

horká voda

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jemně je naklepeme a nakrájíme na nudličky asi 3 cm dlouhé. Orestujeme je na oleji, podlijeme polovinou sójové omáčky a trochou horké vody a necháme dusit pod pokličkou asi 15 minut. Česnek oloupeme a prolisujeme k podušenému masu. Promícháme a zakapeme zbylou sójovou omáčkou a ještě chvíli dusíme, dokud maso není téměř měkké. Podle potřeby ještě podlijeme vodou. Mezitím připravíme zelí. Zbavíme je vrchních poškozených listů. Překrojíme ho na čtvrtky a vykrájíme košťál. Čtvrtky zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Máme-li čerstvý zázvor, očistíme ho a najemno nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené zelí, osmahneme, jemně osolíme, okořeníme podle chuti zázvorem a pepřem, podlijeme vodou a podusíme do poloměkka. Pak zelí zaprášíme škrobovou moučkou a za stálého míchání ještě krátce podusíme doměkka. Maso odklopíme, šťávu necháme vysmahnout a promícháme s podušeným zelím. Podle chuti přidáme do Babi Ketjap ještě sójovou omáčku. Petrželku nebo celerovou nať omyjeme, nadrobno nakrájíme a pokrm jí ozdobíme. Babi Ketjap podáváme s rýží a sterilovanou zeleninou (perlovými cibulkami nebo okurkami).
user-icon

autor ufo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babi Ketjap

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena