Babi Ketjap

Výborný pokrm z Indonésie.


5.05x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Jemně je naklepeme a nakrájíme na nudličky asi 3 cm dlouhé. Orestujeme je na oleji, podlijeme polovinou sójové omáčky a trochou horké vody a necháme dusit pod pokličkou asi 15 minut.

Česnek oloupeme a prolisujeme k podušenému masu. Promícháme a zakapeme zbylou sójovou omáčkou a ještě chvíli dusíme, dokud maso není téměř měkké. Podle potřeby ještě podlijeme vodou.

Mezitím připravíme zelí. Zbavíme je vrchních poškozených listů. Překrojíme ho na čtvrtky a vykrájíme košťál. Čtvrtky zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Máme-li čerstvý zázvor, očistíme ho a najemno nastrouháme.

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené zelí, osmahneme, jemně osolíme, okořeníme podle chuti zázvorem a pepřem, podlijeme vodou a podusíme do poloměkka. Pak zelí zaprášíme škrobovou moučkou a za stálého míchání ještě krátce podusíme doměkka.

Maso odklopíme, šťávu necháme vysmahnout a promícháme s podušeným zelím. Podle chuti přidáme do Babi Ketjap ještě sójovou omáčku.

Petrželku nebo celerovou nať omyjeme, nadrobno nakrájíme a pokrm jí ozdobíme. Babi Ketjap podáváme s rýží a sterilovanou zeleninou (perlovými cibulkami nebo okurkami).
user-icon

autor ufo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babi Ketjap

Zpět na recept