Aténská jehla

Recept na výborný hlavní chod z vepřového masa, slaniny a cibule. Ke špízu si připravíme také jednoduchou rajčatovou omáčku.


4.25x
60 min

Ingredience

200 gslanina
2 kspaprika
2 kscibule
2 ksrajče
400 gvepřové maso

marináda

2 lžíceolej
2 lžícegyros koření

na ozdobu

1 kscitron

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme gyros kořením a promícháme s olejem. Naložené maso dáme na 2 hodiny marinovat.

Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny, očištěnou papriku a slaninu na menší kousky. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu a kousky papriky.

Aténské jehly opékáme či grilujeme na rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je.

Aténské jehly servírujeme s omáčkou z rajčat a ozdobené plátkem citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Aténská jehla

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena