Aspikový hřbet

Recept na pochoutku z aspiku s divokým kořením.


4.312x
75 min

Ingredience

1 lžičkasůl
8 ksvejce
5 lžicocet
1 kscibule
2 lvoda
1 ksmrkev
2 lžícecukr krupice
16 gželatina
1 lžičkadivoké koření
200 gkuřecí prsa
0.5 lžičkycitronová kůra
1 balíčekmražený hrášek
1 balíčekmražená baby karotka

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme cukr, sůl, koření, citronovou kůru, na kolečka nakrájenou cibuli i mrkev a kuřecí maso. Uvedeme do varu a vaříme do změknutí. Scedíme a vývar necháme vystydnout. Maso nakrájíme na nudličky. Rozvařena zelenina se nevyužije. Do 1/2 litru vývaru přidáme želatinu a necháme ji na 20 minut nabobtnat. Zbylý vývar zahřejeme, vmícháme želatinu ve vývaru a zahříváme k bodu varu. Nevaříme, ihned odstavíme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme, vychladíme a nakrájíme na větší kousky. Mrkev a hrášek krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Formu na aspikový hřbet vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme vrstvu aspiku a necháme chvilku tuhnout. Pak na něj naskládáme polovinu zeleniny, vajec i masa a opět zalijeme aspikem. Postup ještě jednou opakujeme a poslední vstvou bude aspik. Formu dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny, nejlépe přes noc ztuhnout. Pak formu překlopíme, stáhneme fólii a aspik krájíme na plátky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Aspikový hřbet

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena