Aspiková pochoutka s lososem

Recept na chuťovku s uzeným lososem, vejci a chřestem v aspiku. Pokrm je vhodný jako pohoštění při oslavách a podobných příležitostech. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a banketky.


4.611x
45 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Dva kusy nakrájíme na kostičky a zbývající vejce nakrájíme na plátky a odložíme stranou na ozdobu. Chřest očistíme od dřevnatých konečků, oloupeme, nakrájíme na drobná kolečka. Pak ho na malém množství másla podusíme doměkka, osolíme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou. Uzeného lososa nakrájíme na drobnější kousky a omytou pažitku jemně nasekáme. Tvořítka vytřeme olejem.

Želatinu rozpustíme v malém množství tekutiny a vlahou promícháme s majonézou a pažitkou. Pak vše spojíme s vejci, chřestem, a uzeným lososem. Směs ochutíme, naplníme do formiček vymazaných olejem, ozdobíme plátky vajec a čerstvým hráškem a necháme v chladu ztuhnout.

Aspikovou pochoutku rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Aspiková pochoutka s lososem

Zpět na recept