Základ na aspik

Základní recept na slaný aspik, který je výborný na šunkové závitky a podobné lahůdky.


4.611x
60 min
2×

Ingredience

15 gcukr
15 gsůl
0.1 locet
1 kscibule
1 lvoda
0.5 kostkymasox
2 lístkybobkový list
3 kuličkynové koření
6 kuličekcelý černý pepř
2 balíčkyželatina v prášku

podle potřeby

bílek

Postup přípravy

V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, oloupanou cibuli, 1/2 kostky masoxu, nové koření, celý pepř, bobkový list a krátce povaříme. Chcete-li mít aspik zcela čirý, vmícháme ještě do teplého roztoku rozšlehaný bílek a necháme ho srazit. Směs necháme zchladnout asi na 60 °C, aspik potom přecedíme, přidáme želatinu rozpuštěnou v troše studené vody a promícháme. Základ na aspik používáme podle chuti například na přípravu šunkových závitků a jiných lahůdek. Pokud se nepodaří zpracovat všechen aspik, můžeme jej pár dní uchovávat v chladničce a před dalším použitím aspik pomalu rozpustíme ve vodní lázni.
user-icon

autor Bubák

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Základ na aspik

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena