Zelenina v aspiku

Recept na nemléčný, jednoduchý předkrm.


5.05x
25 min

Ingredience

4 ksvejce
1 svazekbazalka
1 kslimetka
300 mlzeleninový vývar
2 ksavokádo
20 kscherry rajče
150 gsterilovaný chřest
10 gagar
100 gsterilované rajčatové papriky

podle chuti

sůl
mletý pepř
sójová omáčka

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout. Bazalku omyjeme a lístky natrháme Z avokáda vyjmeme dužinu. Z limetky vymačkáme šťávu. Bazalku, dužinu a šťávu rozmixujeme na kaši. Agar-agar smícháme se zeleninovým vývarem, necháme přejít varem a dvě minuty povaříme. Trochu zchladíme, smícháme s avokádovou kaší, podle chuti okořeníme solí, sojovou omáčkou a pepřem. Sterilovanou papriku a chřest necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do avokádové kaše. Polovinu avokádové směsi dáme do formiček nebo šálků. Rajčata přelijeme vroucí vodou, zchladíme, sloupneme a položíme na směs. Na rajčata dáme zbytek směsi a na vrch dáme na plátky nakrájená vejce. Zeleninu v aspiku necháme ztuhnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Neobee

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina v aspiku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena