Rychlá a vydatná topinka vhodná ke snídani nebo k večeři.
Hodnocení
4.2
/ 5 (170x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Tatranka
Granulovaný česnek
Ostatní
Vejce2 ks
Chléb2 plátky
Anglická slanina2 plátky
Tvrdý sýr2 plátky
Cibule1/2 ks
Podle potřeby
Tuk na smažení
Postup přípravy
Vejce rozkvrdláme s trochou soli a česneku. Plátek anglické slaniny by měl být asi 5 mm tlustý.
Ve vejci obalíme chléb a slaninu a usmažíme v rozpáleném oleji. Na ještě horký chleba dáme pátek sýra, plátek opečené slaniny a ozdobíme cibulí nakrájenou na půlměsíčky. Kdo chce může pokapat topinku tatarskou omáčkou.
Anglickou topinku ihned podáváme.
Dobrý den!
Recept jsem vyzkoušela a je to výborné - doporučuji všem ;-)
Jen jsem chtěla upozornit autora, že v sekci "podle chuti" má TATRANKA na místo tatarka.
Jinak opravdu výborný recept, děkuji! :-)
hannny
Re: obalit slaninu?
děkuji, zní to zajímavě, už se těším až to udělám:-)
hannny
obalit slaninu?
Zajímalo by mě, jak je to s tou slaninou, z receptu jsem pochopila obalit ji také ve vajíčku, je to tak nebo ne?
Misulinka
slanina
Slanina se taky obaluje ve vajíčku? Podle obrázku se mi zdá, že ne.