Andělská očka

Lahodné cukroví, které se hodí jak na Velikonoce, tak na Vánoce. Nebo třeba k nedělní kávě.


3.0212x
60 min
1×

Postup přípravy

Smícháme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Nakonec přidáme žloutky a tuk nakrájený na vločky. Vše zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu.

Nejprve plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme asi 30 až 40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který vyplníme malinovou marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.

Mezitím si rozpustíme čokoládu a spodní část vychladlého pečiva do ní namáčíme. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Andělská očka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Žádná
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena