Andělská očka

Lahodné cukroví, které se hodí jak na Velikonoce, tak na Vánoce. Nebo třeba k nedělní kávě.


3.0212x
60 min
1×

Postup přípravy

Smícháme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Nakonec přidáme žloutky a tuk nakrájený na vločky. Vše zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu.




Nejprve plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme asi 30 až 40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který vyplníme malinovou marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.



Mezitím si rozpustíme čokoládu a spodní část vychladlého pečiva do ní namáčíme. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Andělská očka

Zpět na recept