Andělská očička

Recept na nepečené vánoční, ale klidně i velikonoční cukroví.


4.629x
45 min
3×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, přičemž použijeme pouze žloutky.

Žloutky nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme změklé máslo, cukr, vaječný koňak, strouhaný kokos a vše zpracujeme do tužší hmoty. Tvoříme malé kuličky asi o průměru 2 cm.

Andělská očička pokládáme do košíčků o průměru asi 24 mm a vytlačíme do nich hlubší důlek (např. koncem vařečky). Kuličky necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Nakonec vyplníme důlky polevou.

Andělská očička uchováváme na chladném místě.
user-icon

autor BlaPe


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Andělská očička

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty