Recept na zdravou a osvěžující polévku, kterou zejména v létě oceníte! Není náročná na suroviny a recept zvládne úplně každý.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 šálek | strouhanka |
2 lžíce | ocet |
6 ks | rajčata |
pepř | |
2 ks | paprika sladká |
1 ks | malá salátová okurka |
3 lžíce | slunečnicový olej Vegetol gold |
kousek ledu |
Rajčata, papriky a okurku očistíme, oloupeme, rozkrájíme a umeleme na strojku nebo mixujeme s vodou se stroužkem česneku.
Rozdrcenou zeleninu okyselíme 2 lžicemi octa, přidáme tři lžíce slunečnicového oleje Vegetol gold, šálek strouhanky a ledovou vodou. Podáváme s kousky ledu.
Studená polévka gazpacho, která v parném létě skvěle osvěží
Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
autor admin_iva
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena