1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
1 šálek | strouhanka | |
2 lžíce | ocet | |
6 ks | rajčata | |
pepř | ||
2 ks | paprika sladká | |
1 ks | malá salátová okurka | |
3 lžíce | slunečnicový olej Vegetol gold | |
kousek ledu |
Rajčata, papriky a okurku očistíme, oloupeme, rozkrájíme a umeleme na strojku nebo mixujeme s vodou se stroužkem česneku.
Rozdrcenou zeleninu okyselíme 2 lžicemi octa, přidáme tři lžíce slunečnicového oleje Vegetol gold, šálek strouhanky a ledovou vodou. Podáváme s kousky ledu.
Studená polévka gazpacho, která v parném létě skvěle osvěží
Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena