Ananasovo-jablečný džem

Exotický džem ze směsi ananasu, kiwi a jablek.


4.98x
60 min
1×

Postup přípravy

Ananas okrájíme a dužinu nařežeme na kostky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jedno kiwi, které budeme přidávát jako poslední, nakrájíme na plátky. Oloupanou citronovou kůru nakrájíme na kostičky. Veškeré ingredience vložíme do hrnce, přilijeme vodu i citronovou šťávu a uvedeme do varu. Zmírníme plamen a pozvolna 20 minut za občasného míchání necháme provařit. Přisypeme želírovací cukr a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 8 minut. Pak přidáme poslední plátkové kiwi a krátce povaříme. Odstavíme, sebereme pěnu a směsí na ananasovo-jablečný džem plníme nahřáté sklenice. Ihned zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne vychladnout. Důležité - delším varem džem ztrácí želírovací schopnost!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ananasovo-jablečný džem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena