Ananas okrájíme a dužinu nařežeme na kostky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jedno kiwi, které budeme přidávát jako poslední, nakrájíme na plátky. Oloupanou citronovou kůru nakrájíme na kostičky.
Veškeré ingredience vložíme do hrnce, přilijeme vodu i citronovou šťávu a uvedeme do varu. Zmírníme plamen a pozvolna 20 minut za občasného míchání necháme provařit.
Přisypeme želírovací cukr a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 8 minut. Pak přidáme poslední plátkové kiwi a krátce povaříme.
Odstavíme, sebereme pěnu a směsí na ananasovo-jablečný džem plníme nahřáté sklenice. Ihned zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne vychladnout.
Důležité - delším varem džem ztrácí želírovací schopnost!