Ananasové čatní

Pokud máte rádi čatní (chutney), pak rozhodně vyzkoušejte tento recept.


4.47x
60 min

Ingredience

200 gcukr
2 špetkysůl
2 kshřebíček
2 ksananas
1 ksbadyán
100 mlananasový džus
1.5 lžičkymletá skořice
2.5 lžícekari koření
120 mlvinný ocet
1 lžičkamletý zázvor

Postup přípravy

Do kastrolu dáme ocet s kořením, cukrem a trochou džusu. Vše na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí a pak hmotu svaříme asi o třetinu. Zatím oloupeme velké ananasy, vykrojíme tvrdý střed a dužiny nakrájíme na kostičky. Ananas přidáme do základu na čatní a společně dál vaříme. Ananasové čatní vaříme asi 20 - 30 minut na mírném ohni. Občas čatní promícháme. Zatím si vyvaříme zavařovací sklenice a víčka a osušíme je. Sklenice naplníme ananasovým čatní a řádně uzavřeme. Ananasové čatní skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě. Podáváme jej k masu.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ananasové čatní

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena