Alsaské zelí

Pracnější postup, ale výborné jídlo z 1 hrnce.


3.0125x
75 min

Postup přípravy

Slijeme vodu ze zelí a uschováme ji.

Zelí dvakrát opereme a necháme oschnout. Mezitím pokrájíme slaninu na kostičky a na rozpuštěném másle na mírném ohni zesklovatíme.Ostatní maso nakrájíme na kostky. Na zelí v kastrolu nalijeme víno a postavíme na oheň.

Až se tekutina začne vařit, přidáme slaninu a ztlumíme oheň. Přidáme ostatní maso, promícháme, zakryjeme a vaříme 2 hodiny. Dobu vaření můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Podléváme vodou ze zelí.

Až je maso měkké, osolíme, opepříme a necháme 24 hodin stát v chladnu.

Druhý den při ohřívání přidáme kolečka párků a kostky vařených brambor.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alsaské zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.