Do velké mísy vložíme mleté hovězí maso (V originále je používáno maso jehněčí, pokud máte možnost, použijte místo hovězího.). Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy k masu, poté přidáme prolisované stroužky česneku, na kostičky nakrájenou červenou papriku, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, muškátový květ a červenou mletou papriku.
Všechny ingredience důkladně promícháme s mletým masem. Hotovou směs opět pomeleme mlýnkem na maso. Z hotové směsi si uplácáme kuličky a ty poté opatrně napichujeme na šampury (tyče na opékání kebabu), kuličky masa namačkáme rovnoměrně po celé tyčce do tenké ploché vrstvy.
Adana Kebab grilujeme cca 3 - 4 minuty z obou stran.
Adana Kebab podáváme s grilovanou paprikou a rajčetem, nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Můžeme však podávat i s rýží, hodí se i jakákoli zeleninová obloha. Kebab lze připravit i na pánvi, ale není to úplně vhodné.