wej-su

wej-su

Glutaman je forma soli kyseliny L-glutamové. Ta je aminokyselinou obsaženou v živých organismech. Jedná se přídatnou látku - bezbarvý krystalický prášek. Nemá žádnou vůni a při vyzkoušení bychom ucítili mírně masovou chuť. V podstatě by měl být bez chuti, ale naše chuťové buňky si na něj rychle přivykají. Glutaman se používá především jako zvýrazňovač chuti. Používá se do kořenících směsí, hotových pokrmů a podobně. Nejpoužívanější je v asijských zemí. Najdeme jej pod značkou E621 nebo wej-su. Při vaření se přidává až ke konci, aby dlouhou tepelnou úpravou neznehodnotily jeho vlastnosti. Foto: Nakladatelství Slovart - Ingredience

Varianty slova: wej-su, wejsu, wej - su

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena