Velouté

Velouté jsou bílé krémové omáčky ze světlé jíšky. Často bývají mylně označovány za bešamelové omáčky díky stejnému základnímu postupu. Základem těchto omáček je jíška z másla a světlé mouky. Základ se pak ředí vývarem, provaří a zjemní žloutky a smetanou. Podle druhu použítého vývaru rozlišujeme omáčky na rybí velouté, drůbeží velouté, hovězí velouté či zeleninové velouté. Ze základní omáčky se dále vychází při přípravě dalších mezinárodních omáček jako je Ciboulette, Česká houbová, Francouzská, Kaparová nebo Krevetová.

Varianty slova: velouté

Tip: Hledat recepty obsahující pojem Velouté

Recepty obsahující pojem Velouté

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena