syrovátka

Syrovátka je vlastně mléčné sérum, které se získává po odstranění kaseinu z mléka. V praxi to vypadá asi tak, že se mléko úmyslně srazí a vznikne tuhá část kasein, což je v podstatě tvaroh a tekutá část, které se občas říká mléčné sérum, což je syrovátka. Takto se získává obyčejná sladká syrovátka, která ale rozhodně není vhodná k doplnění příjmu bílkovin a snižování hmotnosti. Pokud se ptáte proč, tak jednoduše proto, že ve většině případů obsahuje pouze okolo 12 % bílkovin a přes 60% procent sacharidů. Sušená syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu. Rozhodně ji ale nelze nazývat odpadem, neboť má spoustu vzácných vlastností, které stojí za to využít.Pokud se o syrovátce chcete dozvědět více, přečtěte si o ní náš článek: Syrovátka.

Varianty slova: syrovátka, syrovátce, syrovátek, syrovátkách, syrovátkám, syrovátkami, syrovátko, syrovátkou, syrovátku, syrovátky

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena