Jeřabinka je oblíbená polská lihovina. Jedná se destilát z bobulí jeřábu. Také jej najdeme pod názvem Jarzebiak nebo Cognac aux Sorbes. Jeřabinka se u nás vyrábí nejčastěji tzv. studenou cestou - macerací jeřabin přímo v lihu; z hotové jeřabinové šťávy nebo z trestí. Obsah alkoholu bývá 35 - 40%. Obsah cukru se velmi liší. V některých značkách najdeme pouhých 20 % cukru, v jiných až 40 %. Jeřabinka má nažloutlou barvu.
Varianty slova: jeřabinka, jeřabince, jeřabinek, jeřabinkách, jeřabinkám, jeřabinkami, jeřabinko, jeřabinkou, jeřabinku, jeřabinky
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.