gruyére

Jemný středně tučný švýcarský sýr z kravského mléka, který má drobné póry a bohatou ořechovou příchuť. Vyrábí se v koláčích (35 kg) a zraje 10 - 12 měsíců. Podmínkou pro výrobu toho sýra je, že mléko musí pocházet pouze z krav, které se nekrmí silážní směsí. Používá se hlavně do omáček, polévek. Švýcarský originál se prodává pod chráněnou značkou "Le Gruyére Switzerland".

Varianty slova: gruyére, gryere, gruyere

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena