french-trimmed

Je výraz užívaný pro úpravu hovězích a zvláště pak jehněčích žebírek před pečením, odvozený z anglického „trim“ - oříznout, upravit. Ze žebírek (obvykle 6 až 8 kotlet vcelku) je odstraněn přebytečný tuk a jsou očištěny žeberní kosti. Povrch masa je pokryt vrstvou ze směsi olivového oleje, hořčice, strouhanky, případně drcených mandlí s nasekanými bylinkami. Během pečení zůstane maso uvnitř růžové a je obaleno zlatohnědou krustou - kůrkou. Jednotlivé kotlety připomínají tvarem drůbeží stehýnko.

Varianty slova: french-trimmed

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena