Cassata

Cassata je mražený sicilský dezert, který se připravuje při slavnostních příležitostech, jako jsou Vánoce, Velikonoce nebo svatební hostiny. Cassata se připravuje v obdélníkové formě. Do ní se vloží piškotové řezy přelité likérem - nejčastěji curaccao nebo maraschino. Pak se do formy rozprostře riccota, kandované ovoce a nakonec se povrch ozdobí čokoládovými hoblinkami. Připravená cassata se pořádně vychladí. Pak se nakrájí a zdobí se marcipánem a šlehačkou. Podobným způsobem se připravuje i cassata ze zmrzliny - riccota se nahradí několika druhy zmrzliny s oblíbenými příchutěmi.

Varianty slova: cassata

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena