brokolice

brokolice

Brokolice je dvouletá bylina podobná a příbuzná květáku. Avšak místo bílé růžice květenství má růžici zelenou nebo fialovou. Sklízí se dvakrát do roka. Je velmi vhodná na zahrádku a málo náročná na péči. Neustále dorůstá. Nejúčinnější brokolice je syrová. Pokud ji ale chceme vařit, nejideálnější je vaření v páře, abychom zachovali co nejvíce vitamínů a minerálů. Připravujeme z ní polévky, omáčky, saláty. Upravovat ji můžeme stejně jako květák - smažit ji, vařit, zapékat, dusit. Brokolice se osvědčuje jako výborná příloha k mnoha pokrmům, zejména k masu. Více se o brokolici, jejím použití a léčivých účincích dozvíte v našem článku Brokolice - zelená příbuzná květáku.

Varianty slova: brokolice, brokolicemi, brokolici, brokolicích, brokolicím, brokolic

Tip: Hledat recepty obsahující pojem brokolice

Recepty obsahující pojem brokolice

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena