Blachan (také jako trassi, terasi) není koření, jak se většina lidí mylně domnívá. Jedná se tuhou pastu připravovanou z kvašených krevet. Pasta se používá hlavně v asijských kuchyních. Před vlastním zpracováním je blachan třeba tepelně zahřát. Většinou se smaží přímo s jídlem. Pokud ale není jako přímá součást jídla, musí se blachan "povařit". Nejlepší je zabalit blachan do alobalu a zahřívat jej na suché pánvi bez oleje asi 4 - 5 minut, pouze na mírném plameni.
Varianty slova: blachan, blachanu, blachanem, blachany, blachanů, blachanům, blachanech
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.