Vaření.czSlovník pojmůbešamel/bešamelová omáčka

bešamel/bešamelová omáčka

Jemná smetanová omáčka, kterou měl v oblibě finančník a labužník markýz de Nointel neboli Louis de Béchamel. Omáčka se dodnes používá k zeleninovým nebo masovým pokrmům nebo při zapékání. Základ omáčky tvoří jíška z másla a na něm opražené hladké mouky. Do základu se přidá mléko a omáčka se vaří do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Často jsou za bešamel/bešamelové omáčky mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.

Varianty slova: bešamel, bešamelu, bešamelem, bešamely, bešamelů, bešamelech, bešamelům, bešamelová omáčka, bešamelové omáčky, bešamelové omáčce, bešamelovou omáčku, bešamelovou omáčkou, bešamelovými omáčkami, bešamelovým omáčkám

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena