Zelené potraviny

Zelené potraviny

Tzv. zelené potraviny jsou považovány za zázrak přírody. Nejenže obsahují téměř vše, co lidský organismus potřebuje, ale vynikají také pozoruhodnými detoxikačními, omlazujícími a protirakovinnými účinky.

5643×

Co jsou zelené potraviny

Do kategorie tzv. zelených potravin řadíme sladkovodní řasu Chlorellu Pyrenoidosu a mladý ječmen. Nejedná se o doplňky stravy, ale o plnohodnotné potraviny - obsahují téměř vše, co organismus potřebuje plus ještě něco navíc. Prodávají se obvykle ve formě tablet nebo prášku.

Zelené potraviny můžete narozdíl od klasických doplňků stravy užívat i v době těhotenství či kojení. Pročišťují váš organismus, aniž by jej oslabovaly, jak se děje u většiny projímadel.

Mladý ječmen

První známou zelenou potravinou je mladý ječmen. Je pozoruhodný nejen díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a aminokyselin, ale obsahuje také enzym, který zpomaluje buněčné stárnutí a ničí volné radikály. Dokonce i mutagenní substance, které vznikají při pečení masa a podněcují vznik rakovinných buněk, dokáže zelený ječmen zneškodnit. Tím se stává doslova zázrakem přírody. Pokud ke vzniku rakovinotvorných buněk přece jen dojde, tato zelená potravina potlačuje jejich další růst.

Ječmen díky obsahu výše zmíněných látek pomáhá také při obezitě, kožním onemocnění, srdečních chorobách a nemocech oběhového systému. Podporuje obranyschopnost organismu, vitalitu i chuť k jídlu. Působí pozitivně na trávicí systém, zvláště účinný je při zácpě. Podporuje léčbu revmatu i lymské boreliózy. Ať už trpíte jakýmkoliv zdravotním neduhem, mladý ječmen rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Chlorella Pyrenoidosa

Jedná se o sladkovodní řasu o velikosti červené krvinky. Chlorella je výjimečná svými očistnými a omlazujícími účinky. Dokáže z těla odvést jakékoliv odpadní látky, aniž by přitom ničila přirozenou střevní mikroflóru. Působí na organismus zásaditě, což je velmi důležité pro zachování zdraví. Díky živočišné stravě a sladkostem vzniká v těle kyselé prostředí, které je pro rakovinové buňky to pravé ořechové.

Nyní k omlazujícím účinkům, za ně může být Chlorella Pyrenoidosa vděčná látce zvané CGF (chlorelový růstový faktor), která doslova oživuje unavené či nemocné buňky. Při užívání této zelené potraviny nemá únava šanci.

Chlorella obsahuje 17x více vitamínu C než pomeranč, 20x více železa než špenát, 11x více vápníku než kravské mléko. Obsahuje přes 50% bílkovin, takže je vhodná i pro vegetariány, fyzicky vytížené jedince nebo dospívající děti. Působí antibakteriálně, posiluje imunitu, trávení, snižuje cholesterol a chrání tak srdce a cévy. Chlorella svým komplexním obsahem účinných látek pomáhá celkově posilovat zdraví i vitalitu.

Foto: Profimedia

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena