
Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
I z relativně obyčejných surovin můžeme stvořit efektní a lahodné jídlo. Topinka s avokádem a cizrnou je toho jasným důkazem.
Obedete se bez masa, a přesto si božsky pochutnáte a jídelníček rozhodně neochudíte o důležité živiny.
Nevěříte? Zkuste náš recept krok za krokem!
-> Jak vyrobit skvostný cizrnový hummus? Stáčí jen pár surovin
Na topinku budeme potřebovat:

Cizrnu z plechovky propláchneme a dáme do misky. Přidáme koření, olej a vše spolu promícháme.

Takto připravenou cizrnu vložíme na rozpálenou pánev a orestujeme do zezlátnutí.

Mezitím si připravíme avokádovou vrstvu. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vyndáme vnitřek avokáda.

Přendáme do misky a vidličkou rozmačkáme, poté přidáme lžičku olivového oleje, lžíci citronové šťávy a špetku soli.

Chleba opečeme na grilu a následně ho potřeme z obou stran stroužkem česneku.

Na chleba naneseme avokádo.

A nakonec posypeme opečenou cizrnou a můžeme podávat.

Recepty, které by vám neměly ujít:
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?

Na topinky i do sendviče: Luxusní dýňová pomazánka krok za krokem
Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.

Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena