Možná jste se již díky předešlému článku rozhodli pro gril na dřevěné uhlí či elektrický. Tento článek vám možná rozhodování ještě znesnadní, i plynové a vodní grily mají co nabídnout.
Chtěli byste vyzkoušet něco moderního? Plynovým grilem jistě uchvátíte nejednu návštěvu. Používá se do nich nejen plyn jako palivo, ale u některých typů také lávové kameny, které skutečně pocházejí z vyhaslých sopek. Tyto kameny do sebe absorbují i odkapávající omastek, ale nevylučují se z nich škodliviny. Kameny mají též samočistící schopnost, před koncem grilování se rozžhaví na maximum a vypálí se v nich veškeré nečistoty. S lávovými kameny se lze setkat i u mnoha elektrických grilů.
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale skutečně existuje. Mezi ohništěm, ve kterém topíme dřevem z listnatých stromů, a roštem je umístěna vodní lázeň, do níž odkapává tuk. Vzhledem připomíná spíše prádelní hrnec než gril, ovšem toto malé negativum vyváží mnohá pozitiva.
Tak nevím milí čtenáři, který z grilů si vybrat, pro každého je prioritou něco jiného, snad alespoň tento článek napomohl k tomu lépe se orientovat v nabídce grilů.
Vybíráme gril na míru 1.díl
Tipy redakce na grilované pochoutky
Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou
(doba přípravy 45 min )
Grilovaná kuřecí prsa
(doba přípravy 1 hod )
Grilovaná vepřová žebírka s oblohou
(doba přípravy 45 min )
Grilovaná krkovice s chutí kari
(doba přípravy 45 min )
Foto: Profimedia
Autor:admin_vareni