Teplé počasí je jako dělané na grilování. Jak ale vybrat správný gril vhodný právě pro nás?
Úprava masa pomocí grilování je v podstatě stejně stará jako vynález ohně. Nerezové rošty samozřejmě měly své předchůdce v primitivních roštech ze syrového dřeva a také v dnes stále oblíbených dřevěných proutcích, na které se maso napichovalo.
Dnes není tak jednoduché přijít do obchodu a říci: "Dobrý den, prosil bych jeden gril." Prodavač na nás spustí něco o grilech elektrických, plynových, grilech na dřevěné uhlí, nebo dokonce o grilech vodních. Pro každého je vhodný jiný druh. Rozhodnutí se většinou podřizuje ceně grilu, jeho skladnosti, náročnosti obsluhy a údržby, bezpečnosti, počtu strávníků a také tomu, kde budeme většinou grilovat. Pro někoho je důležitý i estetický dojem. Pamatujme i na to, zda se nám u grilu nebudou hodit i odkládací stolky a integrované poličky, případně různé grilovací kleště a další náčiní. U větších grilů oceníme i jejich pojízdnost, snadné rozkládání a tak dále.
Nejběžnějším typem grilu je na českých zahradách gril na dřevěné uhlí.
Bydlíte v panelovém domě, a přesto si chcete vychutnat grilované pochoutky? Řešením je elektrický gril.
Grilovaná vepřová žebírka s oblohou
(doba přípravy 45 min )
Grilovaná rajčata
(doba přípravy 30 min )
Grilovaná medová stehna
(doba přípravy 45 min )
Grilovaná krkovice s chutí kari
(doba přípravy 45 min )
Grilovaný hermelín
(doba přípravy 20 min )
Grilovaný losos
(doba přípravy 30 min )
Foto: Profimedia
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena