Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou

Sladko-pálivý tanec pro naše chuťové buňky. Kuřecí křidýlka grilovaná ve speciální omáčce.


5.02x
45 min

Ingredience

16 kskuřecí křídla

marináda

olej
grilovací koření

omáčka

2 lžícehořčice
2 lžícemelasa
0.25 hrnkujablečný ocet
1 lžícegrilovací koření
0.5 lžičkyčerný pepř
0.25 hrnkuhnědý cukr
0.25 hrnkuworcesterská omáčka
2 lžičkytekutý kouř
2 hrnkyOstrý kečup Otma Gurmán
1 lžíceomáčka tabasco

příloha

Cocktail okurky Znojmia

Postup přípravy

Nejdříve si nachystáme omáčku - všechny suroviny na omáčku od kečupu Otma Gurmán až po hnědý cukr dáme do rendlíku a při vyšší teplotě uvedeme do varu. Následně snížíme teplotu a mírně vaříme, až omáčka ztmavne, zhoustne a krásně voní.

Příprava křidélek: Kuřecí křídla naložíme do marinády z oleje a grilovacího koření a necháme několik hodin v lednici marinovat.

Kuřecí křídla grilujeme přímo z každé strany maximálně 2 minuty, aby se nám nepřipalovalo koření a následně je přesuneme do chladnější zóny a dále grilujeme nepřímo zhruba 30 minut.

Čtvrt hodiny před koncem grilování křídla potřeme vytvořenou barbecue omáčkou. Získáme tak skvělá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí omáčky. Tento kontrast pálivého se sladkým přináší našim chuťovým buňkám perfektní požitek. Jako přílohu doporučujeme křupavé Cocktail okurky Znojmia.

user-icon

autor Otma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kuřecí křídla se speciální sladko-pálivou omáčkou

Zpět na recept