Recept na výborný závin s pudinkem
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku si rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao a cukr. Na sporáku uvaříme za stálého míchání pudink. Odstavíme a důkladně vmícháme změklé máslo.
3) Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou folii a necháme na chladném místě řádně vystydnout.
4) Na přípravu těsta si do mísy odvážíme mouku, cukr, změklé máslo, zalijeme vlažným mlékem a rozdrobíme droždí.
5) Ingredience v míse nahrubo vymísíme v těsto, následně přidáme vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Řádně vymísíme v bochník nelepivého těsta, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci.
6) Hotové těsto přemístíme bez kynutí na podsypaný vál a rozdělíme na 4 díly. Také zapneme troubu na 180 °C.
7) Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně (krom okrajů) a smotáme v úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje.
8) Každé dva prameny obtočíme navzájem, dle fotografie.
9) Oba zapletence přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut.
10) Dozlatova upečené pudinkové záviny vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
Pudinkový závin a finanční náročnost
Ingredience na závin nás vyjdou na zhruba 100 Kč.
Vyzkoušejte i další recepty na sladké či slané záviny
Tažený závin s jablky, tvarohem a jahodami
(doba přípravy 1 hod )
Rychlý jablečný závin
(doba přípravy 1 hod )
Závin s kuřecím masem a hráškem
(doba přípravy 1 h 15 min )
Masový závin z listového těsta
(doba přípravy 35 min )
Rychlý makový závin
(doba přípravy 1 hod )
Slavnostní listový závin
(doba přípravy 1 hod )
Závin se špenátem a nivou
(doba přípravy 45 min )
Luxusní závin
(doba přípravy 1 hod )