Vaření.czReceptyZávin s kuřecím masem a hráškem

Závin s kuřecím masem a hráškem

Závin z listového těsta plněný plátky kuřecího masa a hráškovou směsí. Recept na teplý hlavní chod, ale i studenou chuťovku.


4.159x
75 min
19×

Ingredience

2 plátkykuřecí prsa
1 balíčeklistové těsto v plátu

náplň

2 stroužkyčesnek
4 ksvejce
1 kscibule
50 ganglická slanina
0.5 balíčkumražený hrášek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
tymián
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce
1-2 lžícesladký kečup

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Potom je potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu usekáme na jemné nudličky. 4 vejce rozšleháme a ochutíme solí a kořením. Na malém množství oleje necháme zpěnit cibuli, česnek a slaninu. Přidáme mražený hrášek a vše restujeme tak dlouho, dokud hrášek nezměkne. Potom přilijeme rozšlehaná vejce a směs mícháme do zhoustnutí. Takto připravenou nádivku necháme vychladnout. Plát listového těsta rozložíme na pečící papír, potřeme kečupem ochuceným tymiánem, poklademe plátky kuřecího masa a studenou hráškovou náplní. Pomocí pečícího papíru připravíme závin, který pevně uzavřeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 190 °C přibližně 35 - 40 minut. Závin z listového těsta s kuřecím masem a hráškovou náplní servírujeme teplý. Vhodnou přílohou jsou maštěné brambory nebo bramborová kaše. Můžeme ho však podávat i studený jako chuťovku při posezení s přáteli.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin s kuřecím masem a hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena