Dnes vám přinášíme recept na zajímavý koláč, který svým vzhledem může klamat, avšak chutí dostane každého, kdo má rád mák.
Tento koláč si mohou připravit i ti, kteří nemohou lepek. Stačí jen nahradit hladkou mouku bezlepkovou směsí Jizerka ve stejném poměru. Výsledek je totožný a na makovém koláči si tak mohou pochutnat i celiaci.
Budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 60 g tuku na pečení, 50 g moučkového cukru a 2 lžíce mléka.
Na makovou náplň budeme potřebovat 150 g mletého máku, 50 ml mléka, 30 g tuku na pečení, 50 g cukru krupice, 1 žloutek a 1 lžíci perníkového koření.
Mletý mák přelijeme horkým mlékem a po chvíli vmícháme do žloutkové směsi.
Okraje ořízneme a ze zbylého těsta vyválíme dlouhý váleček.
Troubu předehřejeme na 175 °C a makový koláč zvolna upečeme.
Marmeládu můžeme rozehřát ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Makový koláč s volskými oky z meruněk můžeme před podáváním lehce poprášit moučkovým cukrem.
Makové řezy se švestkami
(doba přípravy 30 min )
Bramborové šišky s mákem
(doba přípravy 35 min )
Koláč s povidly a mákem
(doba přípravy )
Švestkové muffiny s mákem
(doba přípravy 45 min )
Tvarohový závin s jablky a mákem
(doba přípravy 45 min )
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.