Není nad českou klasiku: Recept na kuře na paprice krok za krokem

Není nad českou klasiku: Recept na kuře na paprice krok za krokem

Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.

73129×

Kuře na paprice - jeden z babiččiných receptů

Množství surovin, které dnes budeme potřebovat, vystačí na 2 porce dušeného kuřete na paprice. Když je doma jedlíků víc, je výhodné připravit dušené kuře na paprice z celého kuřete a před přípravou si maso rozporcovat na menší díly. Z kuřecího skeletu se dá zároveň připravit dobrý masový vývar, který použijeme k podlévání pokrmu.

Recept na kuře na paprice krok za krokem

1) Na recept si připravíme 2 kuřecí stehna (nebo jiné části kuřete), 2 - 3 lžíce másla, 1 cibuli, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, mletý pepř, 250 ml sladké smetany a 1 lžíci hladké mouky, masový vývar podle potřeby.

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku na něm osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a promícháme.

3) Na opraženou cibuli s paprikou poklademe kuřecí stehna, která můžeme předem osmahnout na troše tuku.  Aby byla omáčka silnější, stehna připravujeme i s kůží, kterou před samotným servírováním odstraníme.

4) Kuřecí maso ihned zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso potopené. Osolíme, opepříme a kuře na paprice zvolna dusíme doměkka.

5) Měkké maso vyjmeme z omáčky, kterou zahustíme hladkou moukou a propasírujeme přes sítko do jiného hrnce, aby byla paprikovo-smetanová omáčka dokonale hladká.

6) Z masa sundáme kůži a stehno necháme celé, nebo obereme od kosti.

7) Nakonec do omáčky vlijeme smetanu a necháme na mírném ohni provařit.

8) Když omáčka zhoustne, vmícháme zpět maso. Použijeme celé stehno bez kůže, druhou možností je vmíchat do omáčky obrané kousky masa. Necháme krátce prohřát.

9) Kuře na paprice servírujeme s knedlíkem, těstovinami nebo nočky.

Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem

Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.

Tip

Tipy redakce na nejlépe hodnocené recepty na nedělní oběd

Co uvařit o víkendu, aby celé rodině chutnalo? S našimi tipy nešlápnete vedle a pochutnají si opravdu všichni. A po dobrém obědě nesmí chybět něco ke kávičce - dáte přednost nadýchané bublanině nebo opilému tiramisu?

Tipy

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz