Krabí pomazánka je skvělá rychlovka, kterou zvládneme připravit za pár minut. Hlavní surovinu tvoří levné krabí tyčinky neboli surimi.
- Surimi ve skutečnosti nejsou z krabího masa — jde o jeho levnější náhražku, která se vyrábí z ryb, nejčastěji z tresky.
- Krabí tyčinky mají obecně nízký podíl masa mezi 25–50%, zbytek tvoří škroby, bílkoviny, cukr, sůl a potravinářská chemie.
Krabí tyčinky se obvykle prodávají mražené. Tím si zachovávají čerstvost a kvalitu. Vytáhnout je z mrazničky můžeme až těsně před použitím. Stačí je pak zalít horkou vodou a nechat povolit.

Jak na krabí pomazánku
Potřebné suroviny:
- 1 balení krabích tyčinek (200–250 g)
- 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
- 1–2 lžíce citronové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- nasekaná jarní cibulka nebo pažitka na dochucení
Postup
- Tyčinky nakrájíme nebo rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme majonézu nebo bílý jogurt, které dodají pomazánce krémovou konzistenci.
- Přidáme citronovou šťávu, trochu soli, pepře a případně nasekanou cibulku nebo pažitku.
- Pro lehčí variantu můžeme použít řecký jogurt nebo cottage cheese.
- Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, toastech nebo ji využíváme jako rychlou svačinu. Snadno ji přizpůsobíme svým chutím přidáním kopru, wasabi nebo dalších bylinek.
Uvařte si s námi
Recepty na krabí pomazánku, které by vám neměly ujít:
Blesková pomazánka z tyčinek surimi

Lučinová krabí pomazánka

Krabí pomazánka s mozzarellou

Krabí salát s pažitkou

Krabí pomazánka exklusiv

Cottage krabí salát

Krabí pomazánka s jogurtem

Krabí salát s černými olivami

Jemná krabí pomazánka
