
Neuvěřitelné, i když v posledních letech naprosto běžné. Není to tak dávno, co jsme sundali plavky, někteří z nás jsou ještě na dovolené u moře, a přece se v obchodech objevuje mikulášské a vánoční zboží.
Také se vám zdá, že je to rok od roku dříve? Obchodníci blázní, a i když je říjen, na pultech se objevuje první mikulášská nadílka.
Jde o útok na psychiku zákazníka, který má vést k utrácení.
Když se nad touto otázkou zamyslíme, v podstatě si můžeme odpovědět ano. Měsíc a půl do Vánoc není zase tak dlouhá doba, a pokud nakupujeme zboží v akci podle aktuálních letáků, můžeme pěkných pár korun ušetřit.
Spousta lidí nakupuje zásoby potravin podle ceny, a tak když je něco v akci, vyplatí se nám koupit větší množství.
Obchodníci mají radost, že se prodá velké množství zboží, a my si můžeme udělat zásobu potravin na delší dobu a ušetřit.
S příchodem blížících se Vánoc se lidé v obchodech shromažďují, tlačí se na sebe, jsou nervózní, podráždění a nakupují všechno, co k přípravě na vánoční hodování potřebují, ať to stojí co to stojí.
Pokud si ale už nyní začneme postupně potřebné zásoby potravin nakupovat, vyhneme se největšímu náporu na psychiku a předvánočnímu nákupnímu maratonu.
-> Jak si naplánovat pečení vánočního cukroví? Začněte zavčasu
Dopředu si můžete už nyní vyloupat ořechy, podle receptur spočítat kolik jich budete potřebovat na ozdobu, kolik jich potřebujete mletých či nasekaných.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Vanilkové rohlíčky podle Pavla Berkyho
Zkuste to bez pečení: Top recepty na cukroví bez dlouhých příprav
Vybrali jsme pro vás luxusní recepty na nepečené cukroví, které si zamilujete.

Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.

Symbol slunovratu na štědrovečerní tabuli: Vinná klobása na 5 způsobů
Tradiční vinná klobása se dostala na vánoční tabuli jako symbol slunovratu.
Vyrábí se z vepřového, někdy i hovězího masa, dříve se místo hovězího používalo spíš telecí.
Maso se jemně umele, přidají se rohlíky namočené v mléce, bílé víno a na chuť muškátový květ a citrónová kůra. Štědrovečerní pochoutka, která si stále častěji získává své příznivce a na slavnostně prostřené tabuli se jistě ujme některý z našich vybraných receptů.

Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena