Nad české jahody ze zahrádky není, tak proč toho hned nevyužít. Připravme si z jahod osvěžující a chutný nepečený smetanový dort podle receptu krok za krokem.
V letních horkých dnech jistě přijde k chuti nepečený jahodový dort s mnoha vitamíny. Není třeba dort nijak dál dozdobovat, i když fantazii se meze nekladou.
Čerstvé jahody použijeme podle chuti, ideálně stačí okolo 1/2 kg jahod, dále si připravíme 1000 g krémové kysané smetany, 1 balíček cukrářských piškotů, 1 balíček červeného dortového želé a 12 lžic moučkového cukru.
Připravíme si větší mísu na smíchání smetany a cukru, dále budeme potřebovat kastrůlek na svaření dortového želé a dortovou formu, kterou naplníme co nejstudenější vodou. Dokud není želé hotové, necháme uvnitř.
Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Větší jahody nakrájíme na silnější plátky, menší jahody pouze rozpůlíme.
Červené dortové želé uvaříme přesně podle návodu na obalu. Většinou se svaří oslazená voda, vmíchá se sypké želé, převede se varem a míchá do zchladnutí.
Z formy vylijeme studenou vodu a ihned nalijeme lehce tuhnoucí želé. Do toho (podle obrázku níže) vtlačíme připravené poloviny jahod, které klademe řeznou plochou nahoru. Želé necháme chvíli tuhnout.
Jahodová hrníčková bublanina
(doba přípravy 1 hod )
Jahodový krtkův dort bez mouky
(doba přípravy 1 hod )
Letní jahodový dort
(doba přípravy 30 min )
Tiramisu dort s jahodami
(doba přípravy 1 h 15 min )
Tvarohové knedlíky s jahodami
(doba přípravy 15 min )
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena