Rakům nedělá nejlépe těžké jídlo. To může být spolu s pohodlností, ke které mají sklon tíhnout, příčinou výskytu nadváhy. Proto byste měli klást velký důraz na výběr potravin. Zkuste zajít na farmářské trhy, uvařte si z regionálních potravin. Ke každému jídlu si dejte alespoň hrst polníčku. Vyhněte se potravinám, které se špatně tráví. Pokud vaříte omáčku, používejte k zahušťování odtučněné varianty mléčných výrobků. Vašemu trávicímu systému pomůžete také jablky nebo řepou. Pečenou ji můžete mít třeba jako přílohu k masu.
Stejně tak čas od času doplňte svůj jídelníček brokolicí. Vyzkoušejte třeba brokolicový krém, nebo ji zapečte s bramborami a kuřecím masem. U dětí většinou není příliš populární, ale našemu tělu výrazně prospívá. Snižuje riziko rakoviny a je bohatá na vitamin C. Navíc v sobě nemá skoro žádné sacharidy a z velké části je tvořena vodou, takže ji ocení hlavně lidé s dietami.
Brokolice s nivovo-houbovou omáčkou
(doba přípravy 1 hod )

Zavařená řepa s křenem
(doba přípravy )

Kuřecí řízky s bramborovou kaší
(doba přípravy 1 hod )

Zdroj úvodní fotografie: iStock