Kuřecí řízky s bramborovou kaší

Chuť a vůně čerstvého tymiánu, koriandru a citronové šťávy velmi dobře doplňuje chuť kuřecího masa.


3.191x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Tymián a koriandr nakrájíme a semena koriandru nadrtíme v hmoždíři.

Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory zvolna vaříme 20 minut doměkka.

Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem a drcenými koriandrovými semeny. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme na středně silném ohni 5 minut na každé straně (po zapíchnutí grilovací jehly musí být šťáva vytékající z masa čirá). Také je možné kuřecí řízky opékat pod předehřátým grilem 5 minut po každé straně.

Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a vymícháme dohladka. Kaši rozdělíme na nahřáté talíře, navrch dáme kuřecí řízek, ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízky s bramborovou kaší

Zpět na recept