Pokud si připravíte domácí čokoládovou zmrzlinu podle tohoto FOTORECEPTU, už nikdy nebudete chtít kupovanou! Recept mám od kamarádky a je skutečnou lahůdkou.
Pro výrobu dobré domácí zmrzliny nelze používat obyčejné čokolády, protože bychom nikdy nedosáhli tak chutného výsledku. Minimální obsah kakaa v čokoládě musí být 70%. Může být samozřejmě vyšší, ale v žádném případě nižší.
Na tuto úžasnou čokoládovou zmrzlinu budeme potřebovat 500 ml smetany ke šlehání, 50 g práškového neslazeného kakaa, 200 g cukru krupice, špetku soli, 160 g extra tmavé čokolády, 250 ml plnotučného mléka, 2 žloutky a 1 kávovou lžičku vanilkového extraktu.
Za neustálého míchání přivedeme vše k varu, až směs začne bublat. V této chvíli odstavíme.
Vyzkoušejte také recept na domácí pistáciovou zmrzlinu
Šleháme velmi opatrně, aby se žloutky nesrazily. Zašleháváme tolik, aby žloutková směs byla horká.
Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.