Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

Začala velká vedra, proto nejen dětem přijde vhod výborná zmrzlina. Pokud chcete mít jistotu, že svým blízkým podáváte opravdu kvalitní zmrzlinu, připravte si ji doma.

40455×

Výroba domácí zmrzliny

Domácí zmrzlinu lze vyrábět na dva způsoby. Zmrzlinu můžeme uvařit (připravit) podle receptu a dát pouze zmrazit do mrazáku. Druhou možností je zmrzlinu připravit podle receptu a použít zmrzlinovač, který vdechne zmrzlině naprosto dokonalou chuť. Dnes jsou tyto domácí zmrzlinovače cenově dostupné a jejich výsledky jsou dokonalé.

Recept na domácí pistáciovou zmrzlinu krok za krokem

1) Příprava pistáciové zmrzliny má trošku náročnější začátek.

Pokud se rozhodnete pro výrobu domácí pistáciové zmrzliny, máte dvě varianty. Já osobně doporučuji tu náročnější, vyplatí se. 250 g nesolených pistácií spaříme vroucí vodou a vyloupeme.

2) Spaření a loupání pistácií je sice pracné a časově náročné, ale výsledek stojí za to.

Samozřejmě můžete pro výrobu zmrzliny použít i neloupané pistácie, avšak barva zmrzliny (pokud ji nepřebarvíte potravinářským barvivem) bude spíše do hněda a ztratí svůj půvab.

3) Potřebné suroviny k výrobě zmrzliny.

Kromě 250 g neslaných pistáciových oříšků budeme potřebovat ještě 500 ml plnotučného mléka, 3 lžíce termizovaného krémového sýra bez příchuti, 1 polévkovou a 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu, 320 ml smetany ke šlehání, špetku soli, 150 g cukru, 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu a polovinu čajové lžičky mandlového extraktu.

Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu

 

4) Pistácie dáme do mixéru a co nejjemněji je rozmixujeme.

5) Do větší mísy dáme pistáciovou drť a rozetřeme s krémovým sýrem.

6) Ve třech lžících mléka dobře rozmícháme kukuřičný škrob do hladké konzistence.

7) Do hrnce nalijeme zbylé mléko, smetanu, cukr, kukuřičný sirup a přivedeme k varu.

8) Poté zmírníme plamen na minimum a vaříme 4 minuty.

9) Hrnec sundáme z hořáku, vlijeme mléko s rozmíchaným škrobem, vrátíme na plotnu a vaříme přibližně minutu. Směs vaříme do lehkého zhoustnutí.

10) Nyní opatrně smícháme svařenou směs s pistáciovou hmotou a vychladíme na pokojovou teplotu.

11) Zmrzlinovou směs nalijeme do zmrzlinovače, přidáme mandlový extrakt a zapneme.

12) Zmrzlinovač necháme pracovat 45 minut.

13) Hotovou zmrzlinu přendáme do mrazící misky a dáme na 4 hodiny do mrazáku.

Vyzkoušejte také recept na domácí čokoládovou zmrzlinu

 

14) Domácí pistáciová zmrzlina je vynikající a lahodná. Zaručuji, že její chuti nikdo neodolá.

15) Pistáciovou zmrzlinu lze podávat ozdobenou šlehačkou a například posypanou mletými pistáciemi.



Další recepty na zmrzlinu najdete tady

Recept na vanilkovou zmrzlinu krok za krokem

Vanilková zmrzlina patří podle průzkumů mezi celkově nejoblíbenější. Proto si dnes ukážeme, jak si tuto lahůdku připravit doma. Recept krok za krokem.

Recept

Kvalitní čokoláda je základ: Recept na domácí čokoládovou zmrzlinu krok za krokem

Pokud si připravíte domácí čokoládovou zmrzlinu podle tohoto FOTORECEPTU, už nikdy nebudete chtít kupovanou! Recept mám od kamarádky a je skutečnou lahůdkou.

Kvalitní

Foto: Jana Konvalinková, Thinkstock

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz