Máme před sebou opět velká vedra, proto nejen dětem přijde vhod výborná zmrzlina. Pokud chcete mít jistotu, že svým blízkým podáváte opravdu kvalitní zmrzlinu, připravte si ji doma.
Domácí zmrzlinu lze vyrábět na dva způsoby. Zmrzlinu můžeme uvařit (připravit) podle receptu a dát pouze zmrazit do mrazáku. Druhou možností je zmrzlinu připravit podle receptu a použít zmrzlinovač, který vdechne zmrzlině naprosto dokonalou chuť. Dnes jsou tyto domácí zmrzlinovače cenově dostupné a jejich výsledky jsou dokonalé.
Pokud se rozhodnete pro výrobu domácí pistáciové zmrzliny, máte dvě varianty. Já osobně doporučuji tu náročnější, vyplatí se. 250 g nesolených pistácií spaříme vroucí vodou a vyloupeme.
Samozřejmě můžete pro výrobu zmrzliny použít i neloupané pistácie, avšak barva zmrzliny (pokud ji nepřebarvíte potravinářským barvivem) bude spíše do hněda a ztratí svůj půvab.
Kromě 250 g neslaných pistáciových oříšků budeme potřebovat ještě 500 ml plnotučného mléka, 3 lžíce termizovaného krémového sýra bez příchuti, 1 polévkovou a 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu, 320 ml smetany ke šlehání, špetku soli, 150 g cukru, 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu a polovinu čajové lžičky mandlového extraktu.