
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
Sojový guláš s bramborem je pokrm, který se v českých domácnostech s oblibou připravuje už pár dekád. Je totiž levný, sytý a chutný.
Používáme do něj sojové kostky či jiné tvary, které dovedou nasáknout chutě ostatních surovin. Brambory pak dodávají sojovému guláši zemitou chuť a správnou konzistenci.

Nejdříve si uvaříme sojové kostky. Sójové kostky vaříme v osolené vodě zhruba 20 minut. Slijeme vodu a ze sojových kostek ještě vymačkáme přebytečnou vodu.

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli. Okořeníme celým balenim červené papriky, lehce orestujeme, přidáme rajčata a 2 lžičky rajského protlaku a vše pečlivě promícháme.
Zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme sójové kostky, očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a na kostky nakrájené brambory.

Guláš vaříme přibližně 30 minut. Před dokončením ještě přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.

Guláš je sám o sobě dost hustý, takže se již nemusí zahušťovat a po uvaření můžeme ihned podávat. Výborně chutná s čerstvým pečivem.

Kolik cibule patří do guláše a jak připravit dobrý cibulový základ
Guláš kraluje klasikám české kuchyně. Jeho základem je maso plné kolagenu a chuti i správně připravená cibule. Otázka „kolik cibule do guláše“ se diskutuje často. Odpověď však není jednoznačná a závisí na typu připravovaného pokrmu. Jaká jsou pravidla, která zaručí dokonale hustý a chutný guláš?
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena