Sladká dobrota, kterou milují děti i dospělí. S přípravou donutů nám pomůže domácí pekárna. A náš fotorecept vám pomůže s výrobou od A do Z.
Jedná se o pečivo velmi podobné českým koblihám s tím rozdílem, že jde o zploštělý prstenec s otvorem uprostřed. Těsto na donuty je kynuté a smaží se ve vysoké vrstvě horkého oleje dozlatova.
Pro přípravu těsta budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 130 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 vejce, 50 g změklého másla, vanilku seškrábanou z vanilkového lusku, 1 lžíci rumu a špetku soli.
Přidáme špetku soli, nasypeme rovnoměrně obě mouky, doprostřed přisypeme instantní droždí a zakončíme moučkovým cukrem.
Donutky necháme ještě chvíli na válu kynout.
Další skvělé recepty najdete zde:
Dobré domácí koblihy
(doba přípravy 2 h 30 min )
Bavorské vdolečky podle tety
(doba přípravy 20 min )
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.