Donuty z domácí pekárny krok za krokem

Donuty z domácí pekárny krok za krokem

Sladká dobrota, kterou milují děti i dospělí. S přípravou donutů nám pomůže domácí pekárna. A náš fotorecept vám pomůže s výrobou od A do Z.

28341×

 

Co jsou to donuty

Jedná se o pečivo velmi podobné českým koblihám s tím rozdílem, že jde o zploštělý prstenec s otvorem uprostřed. Těsto na donuty je kynuté a smaží se ve vysoké vrstvě horkého oleje dozlatova.

Recept na donuty s využitím domácí pekárny krok za krokem

1) Připravíme si suroviny na donuty.

Pro přípravu těsta budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 130 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 vejce, 50 g změklého másla, vanilku seškrábanou z vanilkového lusku, 1 lžíci rumu a špetku soli.

2) Do míchací nádoby dáme nejdříve tekuté suroviny spolu s máslem.

Přidáme špetku soli, nasypeme rovnoměrně obě mouky, doprostřed přisypeme instantní droždí a zakončíme moučkovým cukrem.

3) Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta", těsto necháme zpracovat a vykynout.

4) Z vykynutého těsta na válu vyválíme asi 0,5 cm silný plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka.

5) Pomocí plastového víčka od PET lahve vykrajujeme z připravených koleček středy.

6) Takto pokračujeme do úplného zpracování těsta. Z posledního kousku lze například smotat uzel.

Donutky necháme ještě chvíli na válu kynout.

7) Připravíme si vyšší pánev s dostatečnou vrstvou oleje, který rozehřejeme.

8) Donutky smažíme z obou stran do zlatova.

9) Osmažené pečivo necháme nejlépe na mřížce oschnout, donuty můžeme pokládat i na pečící papír.

10) Připravíme si čokoládovou polevu, do které vrchní část donutek namáčíme, na závěr dozdobíme cukrářským zdobením.

11) Donutky stačí i pouze obalit v moučkovém cukru, který ochutíme například vanilkou, mletou skořicí apod.



Vyzkoušejte také: 

Videorecept: Vegan mango donuty podle Anny

Je to tak, i donuty se dají udělat ve zdravější variantě! Tady máte moji variantu, která je za mě nejzdravější a nejchutnější, co se mi kdy povedla udělat.

Videorecept:

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.

Tvarohové

Dobré domácí koblihy
(doba přípravy 2 h 30 min )

Bavorské vdolečky podle tety
(doba přípravy 20 min )

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena