
Úžasné popraskané kakaové sušenky klamou tělem. Jsou totiž báječně měkké. Crinkles jsou jednoduché na přípravu a svým vzezřením vždy na svátečním stole upoutají pozornost. Jsou ideální pro všechny milovníky vánočního cukroví.
Crinkles jsou známé také jako popraskané sušenky. Jde o oblíbený druh vánočního cukroví, který skvěle chutná i vypadá. Sušenky crinkles se vyznačují měkkým a vláčným středem, který kontrastuje s jemnou popraskanou krustou z moučkového cukru.
Na těsto: 2 vejce, 57 g másla, 63 g holandského kakaa, 200 g cukru krupice, 125 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku, špetku soli, 1 lžičku vanilkového extraktu (lze vynechat). Na obalení si připravíme trochu moučkového cukru.

V míse utřeme máslo s cukrem, nejprve vidličkou, poté i šlehačem. Přidáme vejce a vanilkový extrakt.

Vyšleháme do pěny, nakonec zašleháme i kakao.

Nakonec smícháme kypřicí prášek s moukou a po částech vmícháme do vyšlehané směsi.

Dobře promíchanou směs zakryjeme potravinářskou fólií a dáme chladit do lednice, alespoň na 4 hodiny.

Z vychlazené směsi tvoříme v dlaních kuličky o velikosti vlašského ořechu. Můžeme skládat rovnou na talíř, nakonec je dáme ještě na 10 minut do lednice. Mezitím si rozehřejeme troubu na 175 °C.

Každou kuličku oválíme v moučkovém cukru, neoklepáváme, ponecháme silnou vrstvu a postupně skládáme na dva plechy, které jsme vyložili pečícím papírem.

Crinkles vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 10 minut.

Sušenky po vytažení z trouby necháme vychladnout a můžeme podávat. Měly by být křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.

Recepty na sušenky, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena