Stravitelnost vajec

Stravitelnost vajec můžeme ovlivnit jejich úpravou. Nejlépe stravitelná jsou vejce na měkko. Ta opouští žaludek po jedné až dvou hodinách. Hůře stravitelná jsou vejce syrová a natvrdo. Ta zůstavají v žaludku dvě a půl až tři hodiny. Nejhůře jsou na tom vejce připravovaná na tuku. Ta mohou zůstat v žaludku až 6 hodin. Při tom všem bychom však neměli zapomínat na riziko salmonelózy. To hrozí při nedostatečném tepelném zpracování vajec.

27.07.2006 -

Vilienka
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena