Bílek je nezbytný v mnoha receptech, zejména v cukrařině. Průměrná hmotnost jednoho bílku z vejce velikosti M je př...
Dýňové pyré patří mezi základní suroviny podzimního pečení. Používá se do těst...
Suchou syrovou rýži můžeme odměřovat na hrsti. 1 hrst je přibližně 45 g. 1 hrnek (250 ml) rýže je pak zrhuba180 g, tedy 4 hrsti. Je ptř...
Letní rajčata ze zahrádky si zaslouží víc než jen nakrájet do rajčatového salátu. Když jich má...
Sterilované nakládané okurky patří mezi nejoblíbenější domácí produkty. Když okurky zav...
Třešňová i višňová sezona je krátká, ale intenzivní. Na ovocné knedlíky, koláče ...
Mák je oblíbenou surovinou v české kuchyni, ať už do buchet, koláčů nebo kynutého závinu. Ale zatímco...
Javorový sirup má specifickou chuť, barvu i konzistenci, ale ne vždy je po ruce – a navíc patří mezi dražš&ia...
Přípravy kynutého těsta a pečení kynutých buchet, makovek, loupáků či koláčů se netřeba obávat. P&aac...
Než začnete s vlašskými ořechy péct a vařit, doporučuje se krátce je opražit na suché pánvi nebo v troubě. Tím se zvýrazní jejich chuť a aroma. Dále j...
Řepa se skvěle hodí do pomazánky nebo hummusu. Pokud řepu předem upečeme nebo ugrilujeme, bude chuť výsledného pokrmu ještě o level výš. Dochucujeme t...
Dýně působí na první pohled velmi tvrdě a mnozí z nás před tepelnou úpravou loupou všechny druhy dýně. Ovšem u dýně hokkaido je to zbytečné, stačí ji ...
Čím zralejší rajčata na kečup využijete, tím bude váš kečup sladší a bude mít výraznější chuť.
Konzervování švestek je velice snadná záležitost. Švestky můžeme zavařit jako džem, připravit z nich povidl...
Lilek je vždy nutné tepelně zpracovat, v syrovém stavu není poživatelný. Lilek upravujeme dušením, smažením či zapékáním v troubě. Výborně chutná v du...
Přemýšlíte, jak uchovat cukety na zimu? Kromě čalamády vyzkoušejte cukety usušit v troubě nebo sušičce na ovoce. Nasušenou cuketu můžete pak využít na...
Grilovat můžeme prakticky všechny druhy masa - kuřecí, vepřové, hovězí, krůtí, jehněčí i ryby, stejně tak maso mleté a zvěřinu. Ať budeme grilovat jak...
Čerstvé zralé meruňky užijeme nejen do koláčů, k výrobě marmelád a kompotů. Rozumí si také s grilem a v kombinaci s orientálním kořením se skvěle hod...
Kapra můžeme celkem snadno zbavit kostí i pachuti. Když víme, jak na to. V našem videonávodu se dovíte, kudy vést správné řezy a co udělat proto, aby kapří maso nechutnalo jak bláto z rybníka.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena